Snart 2 år efter Brexit – er din virksomhed flyvende i Storbritannien?

Iværksætteri i Storbritannien

Hvordan ser dit 2022 ud? Er du kommet i gang i Storbritannien? Og har du nået dine mål? Hos CPIE Services har vi ekspertisen til at hjælpe dig godt i gang. Mød to virksomheder, der har succes på det engelske marked.

Brexit har været en besværlig og kompliceret mundfuld for os danskere. Men erfaringen har også vist, at danske virksomheder stadig gerne vil Storbritannien.

Med 66 millioner mennesker er Storbritannien et vigtigt marked, og for nogle virksomheder er det ganske enkelt svært at finde et alternativ. For i Storbritannien er danske virksomheder kendt for kvalitet, knowhow, punktlighed og fleksibilitet. London er til stadig Europas finansielle centrum. Det gamle engelske ‘imperium’ Commonwealth – er et unikt springbræt til resten af verden.

4 grunde til at etablere din virksomhed i Storbritannien i dag

Hos CPIE Services har vi gennem de seneste halvandet år hjulpet rigtig mange danske virksomheder gennem Brexit og ud på den anden side. Ønsker du at etablere det bedste grundlag for vækst, rådgiver vi dig til at etablere en virksomhed i England. Det gør, at du kan sælge dine produkter til dit engelske selskab til kostpris og herfra sælge dem videre til dine engelske kunder.

Har du allerede en etableret forretning i England – enten fordi du sælger produkter fra EU eller via en distributør – så er der klare fordele ved at stifte et engelsk selskab.

1. Spar penge på told og transport

Du kan spare penge på told og transport, hvis du sender et større parti varer til Storbritannien ad gangen og fakturer din engelske virksomhed til kostpris. Hermed kan du beholde noget af gevinsten i England.

2. Spar momsen

Sælger du varer direkte til kunder i England, skal du afregne moms. Det slipper du for ved at sende til dit eget selskab i England.

Har du en nyetableret forretning i England, skal du ikke afregne moms, før omsætning er højere end £ 85.000 om året. Det giver dig den fordel, at du opnår en højere indtjening på dine produkter i opstartsfasen eller kan entrere markedet med gode rabatter.

Først når din omsætning overstiger £ 85.000 årligt, skal du skal du afregne moms. Her kan du dog kan fratrække din betalte moms.

3. Kom tættere på dine kunder

Når du er til stede i England, er det langt nemmere at opbygge et navn, opnå anerkendelse og troværdighed på markedet. Har du showroom, lagerfaciliteter m.m., kan du tilbyde en god og pålidelig service tæt på kunden.

4. Undgå at straffe kunderne

Med Brexit har mange kunder vendt EU-virksomheder ryggen, fordi ekstra moms og afgifter gør det for dyrt at købe varer som forbruger. Men med f.eks. en fulfilment service i Storbritannien, hvor du får lagerfaciliteter og dermed kan sikre hurtig og effektiv levering af dine produkter, kan du bevare det gode forhold til dine kunder.

En distributør kan være en fin løsning for mange, men er du din egen distributør i England, så kan du langt bedre sikre, at:

  • dine produkter har højeste fokus HELE TIDEN
  • din forretning udvikler sig efter dine mål.

To danske virksomheder, som har etableret sig i Storbritannien

Steinway Lyngdorf satser på Storbritannien
– et marked, som ligger i top-5 over de vigtigste for det anerkendt brand inden for avancerede lydsystemer

”Det at være på eget marked er det tætteste, man kan komme på sine kunder. Det er den højeste kontrol med markedet, man kan få og det ypperste, man kan stræbe efter inden for eksport. Storbritannien er et rigtig godt Hi-fi- og hjemmebiografmarked og har altid været det. Det er en stor opgave for os at gå ind på markedet, men vi tror på, at vi ved selv at være til stede, kan løfte vores salg betydeligt de kommende år.”

Anker Haldan, CCO Steinway Lyngdorf

Anker Haldan

Læs Steinway Lyngdorfs historie her

England er i dag et af danske Biopejs-shops største eksportmarkeder

”Vi har fordoblet vores omsætning hvert år siden 2016 i England. Det har taget ca. 5 år at bygge op. Potentialet for at udvide det endnu mere med et engelsk selskab er der uden tvivl, og målet er da også, at det bliver større end det danske marked. Næste år skal vi nå en omsætning på over 10 mio. danske kroner alene på det britiske marked.”

Casper W. Lanng, partner og medejer

Casper W. Lanng

Læs Biopejs-shops historie her 

8 fordele ved et engelsk selskab, som er en klar fordel

1. INTET kapitalkrav
2. Begrænset revisorpligt
3. Aktionærlån er tilladt
4. Lavere skattesats (virksomhedsskatten er faldet til 19%)
5. Ingen krav til momsregistrering (før du omsætter for 735.000 kroner om året i UK)
6. Director services muligt
7. Bedre kreditorbeskyttelse
8. Vanskeligere at fortage omstødelse for kurator.

 

Relaterede indlæg

Overvejer I strategisk etablering i UK?

Overvejer I at etablere selskab og dermed være jeres egen distributør i England? Vores danske team er af og til i København - book et møde allerede nu...