CPIE Services anbefaler

Her finder du en række artikler, som CPIE Services anbefaler til dig, som har fokus på eksport, vækst i udlandet og nye markeder.

CPIE Services hjælper danske virksomheder med etablering afdeling i England og mange andre lande. Vores team har mange års erfaring i internationale forretninger og kontakter. CPIE Services har med stor succes etableret virksomheder gennem en række år, og vi er kendt for en god service.

Nu skal udenlandske investorer screenes

En ny regel i Danmark foreskriver, at udenlandske investorer (med stor sandsynlighed) skal screenes, før de får lov til at investere i din virksomhed. Dette gælder, hvis du arbejder inden for en følsom sektor.

ScreeningInvesteringsscreeningsloven og dens bekendtgørelser trådte i kraft den 1. juli 2021.

Fordelen ved reglen er, at det bliver sværere for udenlandske virksomheder, som er under statslig kontrol, at købe sig ind i danske virksomheder. Det kan true sikkerheden for ejere, virksomheder og staten, hvis dette ikke håndteres korrekt. Så med den beskrivelse, er det en fornuftig løsning.

Ulempen er dog, at du som virksomhedsejer mister kontrol og muligheder, da selv helt almindelige udenlandske virksomheder skal tjekkes og godkendes af myndighederne, før du kan få udnyttet dit potentiale. Det er ikke alle udenlandske investorer, der ønsker at blive screenet på denne måde, selv om de ikke er farlige eller en trussel for samfundet.

Kan du undgå den nye danske regel?

Du har sandsynligvis ikke mulighed for at undgå reglen, hvis du har en dansk filial eller et dansk selskab ejet af et engelsk selskab eller et selskab i andre lande.

Hvis du har et engelsk selskab, er der derimod ikke screening eller anden form for kontrol. Det betyder, at du kan have dine IP-rettigheder og produktudvikling og din daglige forretning i England. Du får desuden stort skattefradrag på din udviklingsomkostninger i England, let adgang til investorer uden indblanding fra staten og frihed til at handle i hele verden.

Læs nærmere her på Erhvervstyrelsens website (1. juli 2021)

CPIE Services hjælper danske virksomheder med etablering af selskaber og afdelinger i England og mange andre lande. Vores team har mange års erfaring i internationale forretninger og har mange internationale kontakter. CPIE Services har med stor succes etableret virksomheder igennem en årrække.

DI-artikel: Fokus på eksport styrker forretningen markant

Dansk Industri har skrevet en interessant artikel, som viser, at medianindtjeningen er højere hos virksomheder med e-handel og eksport. Artiklen er baseret på regnskabstal fra Danmarks Statistik fra over 4.000 virksomheder inden for fremstilling, engros- og detailhandlen.

DI eksportDenne artikel beskriver en analyse af deres bundlinjeresultater, som blandt andet er forbundet med deres formåen inden for eksport. Danske virksomheder, der har e-handel, eksport og e-eksport, har ifølge artiklen en medianindtjening, der er næsten tre gange højere (171 pct. højere) end en virksomhed, som hverken har e-handel, eksport eller e-eksport:

Desuden beskriver artiklen, at små og mellemstore virksomheder desværre halter efter, men her kan CPIE Services hjælpe dig og din virksomhed.

Læs nærmere her: Nye tal: Virksomheder med e-handel og eksport har markant større indtjening (DI Handel 10.06.21)

1

Vil du vide mere?

Udfyld og vi kontakter dig indenfor 24 timer

Navn
icon-user
Telefonyour full name
icon-phone
Beskedskrives evt. her
0 /
Previous
Next