Sådan kan du tjene penge på dine udviklingsomkostninger i England

Udviklingsomkostninger i UK

Vil du gerne kunne trække 230% fra i skat på et udviklingsprojekt og endda modtage kontant betaling, hvis virksomheden er tabsgivende?

Den britiske regering har et ønske om at gøre Storbritannien til det mest attraktive land, hvis man vil starte og investere i innovative virksomheder.

Som et resultat forbedres skattefordelene for virksomheder til innovation. Skattekreditordningen for forskning og udvikling er designet til at tilskynde incitamentet til innovation og øgede udgifter til F & U-aktiviteter hos virksomheder, der opererer i England, Wales, Skotland og Nordirland.

Hvad er udviklingsskattefradrag?

Udviklingsfradrag gør det muligt for virksomheder, der pådrager sig omkostninger ved udvikling af nye produkter, processer eller tjenester, at modtage skattereduktion, tilbagebetaling af allerede betalt skat eller endda modtage kontante betalinger for en tabsgivende virksomhed.

Udviklingsfradrag er en værdifuld kilde til ekstra penge i enhver virksomhed – penge, der kan bruges til at forbedre forskning og udvikling og øge virksomhedens resultater.

Hvilke virksomheder drager fordel?

For at kunne drage fordel af forsknings- og udviklingsskattelettelser skal virksomheden være i stand til at betale selskabsskat. Dette betyder typisk, at virksomheden er et britisk-registreret selskab.

Hvilke projekter tæller som forskning og udvikling (officiel forklaring)?

For at kvalificere sig til forsknings- og udviklingsskattelettelser, skal det man laver være en del af et specifikt projekt, der har som mål at gøre fremskridt inden for videnskab eller teknologi. Det må ikke være inden for samfundsvidenskab, økonomi eller for eksempel ren matematik.

Projektet skal være noget, der har relevans for din virksomheds handel – enten noget der allerede eksisterer, eller noget, som du har til hensigt at markedsføre baseret på resultaterne af forskning eller teknologien.

For at gøre brug af forsknings- og udviklingsskattelettelserne skal du forklare, hvordan et projekt:

  • har fremmet videnskab eller teknologi, eller;
  • har overvundet en (videnskabelig) usikkerhed, eller;
  • har forsøgt at overvinde denne usikkerhed, og;
  • ikke har været muligt at kunne udføres nemt af en professionel inden for området.

Dit projekt kan eksempelvis være at undersøge eller udvikle en ny proces, produkt eller service, eller markant forbedre en eksisterende.

> Til vejledning har de britiske skattemyndigheder en mere detaljeret forklaring her <

Skattelettelser i UK

Fordelene

Den vigtigste ordning er for Små og Mellemstore Virksomheder, SMV. Her kan omkostninger der kan fratrækkes under Forsknings- og Udviklingskattesystemet blandt andet være relevante personaleomkostninger, materialer der bruges, forbruges, eller ødelægges under forskningen eller udviklingen, software og underentrepriser.

Kort fortalt; hvis de støtteberettigede omkostninger er £100, vil Forsknings- og Udviklingsstøtten tilføje yderligere £130 af omkostningerne. Disse £130 bruges til at reducere selskabsskat (19%) med yderligere £130 * 19% = £24,70.

Så dine forsknings- og udviklingsomkostninger (£100) er gået gennem din fortjeneste og for at reducere overskuddet (spare £19 i skat), og den britiske regering vil derefter tilføje en yderligere fordel på £ 24,70 ved hjælp af en nedsættelse af skatten.

Hvis din virksomhed er tabsgivende til skattemæssige formål, er det muligt at konvertere dette tab til kontanter, selvom der ikke er betalt selskabsskat tidligere. Dette er især nyttigt for virksomheder i den tidlige fase.

Der er en anden ordning kaldet RDEC for store virksomheder (over 500 ansatte i virksomheden eller gruppen), eller hvis virksomheden modtager tilskud eller anden anmeldelse af statsstøtte. Denne ordning er mindre fordelagtig end SMV-ordningen.

Tidsbegrænsninger

Forsknings- og uviklingsskattefradrag fungerer bagud. Hvis du har udført forskning og/eller udvikling i de seneste år, kan du fremsætte tilbagevirkende krav for de seneste to år. For eksempel:

  • Hvis dit år sluttede 31. december 2018 – vil du have foretaget en selvangivelse og betalt den forfaldne skat.
  • For året, der sluttede den 31. december 2019 – skal du betale selskabsskat den 30. september 2020

Lige nu kan du revurdere disse år igen, men for året, der slutter december 2018, mister du muligheden, hvis du ikke handler inden den 31. december 2020.

Stephen Perry skatterådgiver i England
Stephen Perry

Hvad skal jeg gøre nu?

Hvis du overvejer at etablere et firma i Storbritannien og tage del i forsknings- og udviklingsordningen, er det værd at diskutere med vores lokale revisor og skattespecialist for at sikre, at dine systemer og processer er i stand til at udnytte alle de relevante omkostninger.

Vi samarbejder med Stephen Perry & Co, der har over 30 års erfaring med regnskabsføring og skatteplanlægning i Storbritannien for at hjælpe vores klienter.

Konklusion

Det britiske skattesystem bakker op om forskning og udvikling, og fordelene kan være betydelige. Omhyggelig planlægning optimerer dine fordele og giver dig mulighed for at “konvertere £100 til £ 230”

Relaterede indlæg

Overvejer I strategisk etablering i UK?

Overvejer I at etablere selskab og dermed være jeres egen distributør i England? Vores danske team er af og til i København - book et møde allerede nu...