Finland

Finland

Mange danskere har fokus på Norge og Sverige, når de vækster i Norden. Men det er synd. I Finland er lavere konkurrence, og det er let at eksportere til Finland. Danske produkter betragtes som kvalitetsprodukter. Finland og Danmark har desuden meget til fælles både hvad angår adfærd, normer og vaner.

Finland er geografisk på størrelse med Tyskland, men fra Helsinki kan du nå helt op til 70 procent af alle forretningsmuligheder.

Finland har også et af de hurtigst voksende startup-scener i verden. Her finder du et livligt økosystem af acceleratorer, investorer og venture capital, som får god støtte af regeringen. I det hele taget er offentlige og private investeringer i startups  vokset støt i flere år. Det er en fremragende testplads for nye teknologier, da der både er højtuddannede og teknologikyndige mennesker, en stabil infrastruktur til test og den allerbedste knowhow inden for digitale teknologier. Succesen skyldes især et godt samarbejde mellem staten, startups, virksomheder og universiteterne.

I Finland er en hierarkisk ledelsesform. Finnerne er kendt for at gå direkte til sagen. Ingen small talk. Her er effektivitet et nøgleord. De er velforberedte og præcise og tonen er formel.

Finnere er kendt for at være ærlige og holde deres ord. De vægter virksomheder og personer, som er oprigtige og seriøse. Derfor kommer du langt, hvis du yder en god service og er professionel.

En sjov kuriositet er finnernes saunakultur, som også viser deres mere uformelle side. Ofte vil man som samarbejdspartner inviteres til et fælles besøg i sauna. Mange gode forretninger og kontakter bliver rent faktisk skabt omkring et saunabesøg.

11 fakta om Finland

 1. Medlem af EU siden 1995 og er det eneste nordiske land, som benytter euroen som valuta
 2. Danmarks 11. største eksportmarked
 3. Mere end 250 danske datterselskaber
 4. Laveste aktiekapital er på 2,500 Euro.
 5. Det finske samfund er sikkert, stabilt og transparent
 6. Politisk og økonomisk stabilitet
 7. To officielle sprog: Finsk og svensk. Det er dog kun 5% der har svensk som modersmål mens samer og andre tegner sig for ca. 7%. Dog taler stort set alle finnere engelsk
 8. Relativ købedygtig befolkning
 9. Lav selskabsskat på kun 20%, hvilket er lavt i EU
 10. Højtuddannet arbejdsstyrke
 11. Topplaceringer i internationale undersøgelser af bl.a. skolebørns færdigheder, kvaliteten i sundhedsvæsenet, integration af indvandrere og korruption.

Læs mere på Wikipedia – https://da.wikipedia.org/wiki/Finland

1

Vil du vide mere?

Udfyld og vi kontakter dig indenfor 24 timer

reCaptcha v3
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right