Gibraltar

Gibraltar

Ønsker du et Gibraltar firma, så er landet et veletableret europæisk destination og populært hos velhavende britiske expats – netop fordi det er meget britisk og relativt let at flytte til. Landet er i dag selvstyrende, men stadig underlagt Storbritannien.

Gibraltar er et ’lavskats’ område snarere end et nul-skats område. Der er ingen kapitalgevinstskat, arveafgift eller moms. Der er dog indkomstskat, og den kan være ret højt med en topsats på 40%.

Fordele ved et Gibraltar firma:

  • 10% selskabsskat
  • Ingen moms
  • Ingen kapitaludvindingsskat og formueskat
  • Ingen arveafgift

Der er ingen dobbeltbeskatningsaftaler, men fritagelse er tilgængelig for indbetalt skat i andre lande. Landet har også et attraktivt tillidsforhold. Tillid skabt af nonresidents, der genererer oversøiske indtægter, er fritaget for Gibraltar-indkomstskat. Med hensyn til udveksling af informationsbestemmelser har Gibraltar Implementeret OECD Exchange of Information Treaty og er på OECD’s hvide liste.

Særlig skatteordning for HNWI’er

Du er bosiddende i landet, hvis du opholder dig mere end 183 dage på et år og vil dermed blive underlagt gibraltarisk-skat på din indkomst. Men hvis du flytter til landet for at udnytte skattebesparelsen, bør du se på mulighederne for at opnå High Net Worth Individuel status (HNWI).

En HNWI’er har lov til at bo i landet med deres ægtefæller og børn og nyde en særlig skatteordning. HNWI’er er forpligtet til at betale en indkomstskat på minimum 22.000 £, selvom de ikke har nogen indkomst i Gibraltar eller overført hertil. Hvis indkomst overføres til landet eller opstår i landet, er kun den første £ 80.000, som er skattepligtig.

For at holde din skatteregning tættere på £ 22.000 end £ 29.080, skal du overdrage så lille indkomst som muligt til Gibraltar. HNWI status vil hovedsagelig appellere til dem med meget høje skattepligtige indkomster. Det vil sige at Gibraltar er fordelagtigt for dig, der betaler mere end £ 22.000 eller £ 29.080 i Britisk indkomstskat. Det betyder med andre ord, at du skal tjene mere end ca. £ 80.000 eller £ 100.000 om året.

Det er dog også værd at bemærke, at din ægtefælles indtægt kan være
Inkluderet i din indkomst. Med andre ord vil der kun være en maksimal skatteafgift på £ 29.080 per familie.

HNWI’er har desuden andre skattefordele, herunder:

  • Ingen arveafgift
  • Ingen kapitalgevinstskat
  • Ingen renteafgift på udenlandske bankkonti
  • Ingen skat på udbyttebetalinger
  • Ingen skat på erhvervspension

Kort om Gibraltar

Der er et dejligt middelhavsklima, og kriminaliteten er meget lav. Ulempen er dog, at det er et meget tæt befolket (mindre end seks kvadratkilometer med en befolkning på over 30.000 mennesker).

1

Vil du vide mere?

Udfyld og vi kontakter dig indenfor 24 timer

reCaptcha v3
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right