CPIE Services anbefaler

Her finder du en række artikler, som CPIE Services anbefaler til dig, som har fokus på eksport, vækst i udlandet og nye markeder.

CPIE Services hjælper danske virksomheder med etablering afdeling i England og mange andre lande. Vores team har mange års erfaring i internationale forretninger og kontakter. CPIE Services har med stor succes etableret virksomheder gennem en række år, og vi er kendt for en god service.

Minister: Iværksættere skal have ret til en erhvervskonto

ErhvervskontoDet har længe været svært for danske iværksættere at få en erhvervskonto, fordi mange banker blankt afviser uden videre begrundelse. Nu er der godt nyt. Erhvervsminister Simon Kollerup foreslår nu sammen med SF, at alle iværksætterne skal kunne gøre krav på en erhvervskonto ligesom vi i dag alle har ret til en lønkonto.

Forslaget går på, at virksomheder får ret til en såkaldt basal erhvervsbetalingskonto, så man bl.a. kan bruge kontoen som Nemkonto, lave overførsler samt få adgang til netbank og betalingskort. Forslaget forventes at blive fremsat i Folketinget til efteråret.

Regeringen og SF: Virksomheder skal have ret til erhvervskonto i banken (16-01 2022)

Hos SMVdanmark kalder adm. direktør Jakob Brandt forslaget fremragende og mener, at det er på tide, da der ikke er tale om et lån, og banken derfor ikke risikerer noget. Læs mere her

CPIE Services i dialog med FSB i England

Hos CPIE Services kender vi også til problematikken, da mange iværksættere, som bliver afvist i Danmark, forsøger at realisere drømmen i udlandet i stedet. I England har vi flere muligheder for at hjælpe iværksætterne videre end i Danmark. Samtidig kender vi udfordringen hos bankerne. Inspireret af den danske debat har CPIE Services derfor taget fat i FSB i England for sammen at arbejde for samme resultat.

Forretning og investering i UK

pwc - business UKHer er en gennemgang af ‘Doing business and investing in the UK’ fra pwc, marts 2021.

Læs bl.a. mere om:

 • Perspektiver på Storbritannien som en investeringsmulighed
 • De økonomiske udsigter
 • Forstå Brexit post covid-19

Læs mere

Statistik og forventninger til erhvervslivet i UK

national statisticsHer er tal fra Office for National Statistics (ONS) 2021 om erhvervslivet i UK og forventninger til fremtiden.

Hovedpointerne er:

 • Væksten i antallet af virksomheder fortsætter
 • Erhvervsvirksomheder oplever fortsat en stigning
 • Den professionelle, videnskabelige og tekniske industri tegner sig for den største andel af virksomhederne
 • De fleste regioner i Storbritannien oplevede stigninger i antallet af virksomheder

Læs mere

Tjekliste til virksomheder i Danmark og EU

Tjekliste til virksomheder i EUDriver du en EU-baseret virksomhed, bør du tjekke, hvad din virksomhed skal vide for at fortsætte med at handle med UK. Se denne tjekliste (sept. 2021) lavet til virksomheder i Danmark og EU.

 • Flytning af varer ind og ud af Storbritannien
 • Særlige regler for import og eksport af varer
 • Skatter og takster
 • Databeskyttelse og ophavsret
 • Rejser for erhvervslivet og arbejder i Storbritannien

Nu skal udenlandske investorer screenes

En ny regel i Danmark foreskriver, at udenlandske investorer (med stor sandsynlighed) skal screenes, før de får lov til at investere i din virksomhed. Dette gælder, hvis du arbejder inden for en følsom sektor.

ScreeningInvesteringsscreeningsloven og dens bekendtgørelser trådte i kraft den 1. juli 2021.

Fordelen ved reglen er, at det bliver sværere for udenlandske virksomheder, som er under statslig kontrol, at købe sig ind i danske virksomheder. Det kan true sikkerheden for ejere, virksomheder og staten, hvis dette ikke håndteres korrekt. Så med den beskrivelse, er det en fornuftig løsning.

Ulempen er dog, at du som virksomhedsejer mister kontrol og muligheder, da selv helt almindelige udenlandske virksomheder skal tjekkes og godkendes af myndighederne, før du kan få udnyttet dit potentiale. Det er ikke alle udenlandske investorer, der ønsker at blive screenet på denne måde, selv om de ikke er farlige eller en trussel for samfundet.

Kan du undgå den nye danske regel?

Du har sandsynligvis ikke mulighed for at undgå reglen, hvis du har en dansk filial eller et dansk selskab ejet af et engelsk selskab eller et selskab i andre lande.

Hvis du har et engelsk selskab, er der derimod ikke screening eller anden form for kontrol. Det betyder, at du kan have dine IP-rettigheder og produktudvikling og din daglige forretning i England. Du får desuden stort skattefradrag på din udviklingsomkostninger i England, let adgang til investorer uden indblanding fra staten og frihed til at handle i hele verden.

Læs nærmere her på Erhvervstyrelsens website (1. juli 2021)

CPIE Services hjælper danske virksomheder med etablering af selskaber og afdelinger i England og mange andre lande. Vores team har mange års erfaring i internationale forretninger og har mange internationale kontakter. CPIE Services har med stor succes etableret virksomheder igennem en årrække.

DI-artikel: Fokus på eksport styrker forretningen markant

Dansk Industri har skrevet en interessant artikel, som viser, at medianindtjeningen er højere hos virksomheder med e-handel og eksport. Artiklen er baseret på regnskabstal fra Danmarks Statistik fra over 4.000 virksomheder inden for fremstilling, engros- og detailhandlen.

DI eksportDenne artikel beskriver en analyse af deres bundlinjeresultater, som blandt andet er forbundet med deres formåen inden for eksport. Danske virksomheder, der har e-handel, eksport og e-eksport, har ifølge artiklen en medianindtjening, der er næsten tre gange højere (171 pct. højere) end en virksomhed, som hverken har e-handel, eksport eller e-eksport:

Desuden beskriver artiklen, at små og mellemstore virksomheder desværre halter efter, men her kan CPIE Services hjælpe dig og din virksomhed.

Læs nærmere her: Nye tal: Virksomheder med e-handel og eksport har markant større indtjening (DI Handel 10.06.21)

1

Vil du vide mere?

Udfyld og vi kontakter dig indenfor 24 timer

reCaptcha v3
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right