Derfor får danske virksomheder professionel hjælp til etablering i England

Det engelske system er mere erhvervsvenligt, men også mere omstændigt og mindre digitaliseret end det danske. Derfor anbefaler danske virksomhedsledere, som har etableret sig med et selskab i England, at alliere sig med en lokal partner, der har erfaring med processen og vant til dialogen med engelske myndigheder.

Besværet er det hele værd! Sådan lyder det fra den danske virksomhed FSI Stump Cutters, der i efteråret 2023 udvidede med et datterselskab i England for at sikre, at de kunne stå stærk og yde den forventede service og support til deres mange slutbrugere og kunder i England.

”I løbet af den første måned har vi solgt 1,5 gang så meget som det, der er blevet solgt de foregående seks måneder! Det er ikke uden en kæmpe indsats fra vores engelske Sales Director og vores fantastiske netværk af FSI-partnere på tværs af landet.”
Det fortæller Kim Schmidt, som har lavet en strategisk etablering i England fra 1. januar 2024.

Netop den historie gentager sig hos flere af vores kunder. Lignende historier finder vi bl.a. hos Steinway Lyngdorf, der forventer at øge omsætningen med 15% om året de første år samt Dog Copenhagen:

”Vores omsætningsmål er, at Storbritannien inden for de næste 24 måneder bliver vores største marked i Europa.”
– Jan Bertelsen, stifter og direktør Dog Copenhagen, som sælger hundeudstyr.

Faktum er dog, at det kan opleves som lidt mere besværligt at stifte selskab i England end i Danmark. Det tager typisk et par måneder at få styr på det hele samt blive godkendt til en bankkonto.

Stejl læringskurve

Ifølge direktør Kim Schmidt fra FSI Stump Cutters har det været en stejl læringskurve at stifte selskabet. Det engelske selskab skulle momsregistreres, importør- og eksportørregistreres samt verificeres for at ansøge om en bankkonto. Herefter skulle der oprettes en bankkonto, og virksomheden skulle ansøge om lov til at udbetale løn, tegne forsikringer – alt sammen noget, som har taget tid. Derfor råder han andre danske iværksættere og virksomheder til at bede om hjælp både hos andre, som har stået i samme situation og hos professionelle partnere:

”Systemerne er mildest talt en smule rigide, men heldigvis har vi allieret os med CPIE Services, der er eksperter i at drifte selskaber i England og har været klar med svar på mange spørgsmål.”
– Kim Schmidt, FSI Stump Cutters

Mange af vores kunder er overbeviste om, at de godt kunne have stiftet selskaberne og ansøgt om bankkonto selv. Men ifølge de ansvarlige ledere i virksomheden, som har været tæt på processen med etableringen i England, har de stort set enstemmigt anbefalet alligevel at tage fat i en lokal partner med erfaring på området.

”Tag fat i nogen, som kan give den rigtige rådgivning i etableringsfasen. Vi tog jo fat i CPIE Services, fordi det er et firma med engelske kontakter og med kontor i England. Her fik vi også kontakt til lokale rådgivere som revisor og advokat.”
– Anker Haldan COO, Steinway Lyngdorf

”De engelske myndigheder kan være meget firkantede. Udfylder man en formular lidt forkert eller laver en afkrydsning, som betyder, at man ikke får virksomheden korrekt registreret fra start, kan det give utrolig meget bøvl. Mit korte råd er derfor: Søg professionel hjælp, og betal hvad det koster. Det er tjent lynhurtigt hjem i sparet tid, besvær og omkostninger.”
– Jan Bertelsen, stifter og direktør Dog Copenhagen

FAQ – få svar på dine spørgsmål og få en god start i England

For at hjælpe dig godt i gang har CPIE Services lavet en FAQ, som kan besvare de helt grundlæggende spørgsmål om stiftelse af engelsk selskab, bankkonto, regnskab, import og eksport.

Se FAQ til en god start i England

8 fordele ved at etablere et selskab i England

Der er, som de danske iværksættere giver udtryk for, mange fordele i England – bl.a. er der nogle klare fordele ved at stifte et selskab i England frem for i Danmark. Vi har samlet 8 grunde:

  1. INTET kapitalkrav
  2. Begrænset revisorpligt
  3. Aktionærlån er tilladt
  4. Lavere skattesats (virksomhedsskatten er faldet til 19%)
  5. Ingen krav til momsregistrering (før du omsætter for 735.000 kroner om året i UK)
  6. Director services muligt
  7. Bedre kreditorbeskyttelse
  8. Vanskeligere at fortage omstødelse for kurator.

Få prof. hjælp til etablering og kontorservices i England

Vi er specialister i at etablere virksomheder i England og internationalt. Få et indblik i de services vi tilbyder dig.

Tal med os om dine muligheder

Book et online møde og bliv klogere på hvordan du kommer godt fra start. Ingen forpligtelser – kun opstartsmøde og indledende drøftelser. Vores danske team står klar til at tale med dig. Ring til os på +(45) 7044 4024 og aftal en tid.

GO to UK – vi sætter fokus på alt det, som er vigtigt på din vej til England

I serien GO to UK sætter vi fokus på nogle af de væsentligste områder for danske iværksættere og virksomheder, som ønsker at etablere sig på det engelske marked. Dette er 2. nedslagspunkt i serien.

Følg med i hele serien

 

Relaterede indlæg