Nyt EU-forslag lægger op til grundlæggende ændringer, når det gælder virksomhedens ledelse, ejere og udbytte.
I et nyt forslag fra EU omkring virksomhedernes ledelse, ejere og udbytte vil EU bestemme, hvad du må foretage dig i firmaer, som ligger i EU, og hvilket udbytte du må hæve i selskabet. Det sætter fokus på resultater, bæredygtighed og juridisk ansvarlighed, så risikoen øges for alle, der arbejder i virksomheden, og indtægten lægges under pres – for den vil EU bestemme over.
Forslaget om bæredygtighed i selskabsledelse er stadig under udarbejdelse i EU-kommissionen. Vi kender derfor endnu ikke det præcise indhold. Det har dog skabt flere reaktioner i Danmark:
“Med det her (forslag, red.) er man inde at rode ved finmekanikken i virksomhedsledelse, og det kan gå voldsomt ud over konkurrenceevnen,” siger professor Steen Thomsen fra CBS til Berlingske, 1. sektion, søndag den 2. maj 2021.
En anden markant reaktion kommer fra Lars Rasmussen, bestyrelsesformand for Coloplast og Lundbeck. Han siger til Berlingske:
“Jeg betragter det som decideret skadeligt for både virksomheder og den generelle evne til at konkurrere for hele EU-regionen.”
Frygter virksomheder frarøves deres konkurrenceevne
Langt de fleste virksomheder anerkender, at vi skal have fokus på en grønnere og sundere planet. Det samme gælder FN’s Verdensmål. Men de frygter samtidig at fokus på bæredygtighed vil frarøve virksomheder i EU deres konkurrenceevne.
EU foreslår nemlig, at det ikke mere kun skal være ejeren, der bestemmer virksomhedens mål og indtjening, da det blandt andet foreslås, at virksomhedens ledelse kan sagsøges, såfremt der ikke ageres tilstrækkelig bæredygtigt – uden at virksomheden ved, hvad der eksakt menes med bæredygtighed. Det virker som en masse nye systemer og regler for at stække ejernes forretningsmæssige beslutninger.
I England bestemmer du selv
Hos CPIE Services er klar over at det umiddelbart er tiltænkt noterede virksomheder og regulerede virksomheder, men det vil med tiden ramme alle virksomheder i EU. Placerer du dit firma i England, bestemmer du imidlertid selv, hvordan det skal køres.
I England er det stadigt ganske enkelt at eje og lede en virksomhed. Det er ejerne, der bestemmer, hvordan virksomheden drives, så længe man naturligvis overholder lovgivningen. Også efter Brexit.
Du må også spørge dig selv: Hvor nemt tror du, det bliver at få finansiering for selskaber i EU? Hvor interessant tror du det bliver for pensionskasser m.fl. at købe aktier i din virksomhed, hvis de på grund af EU ikke kan tjene penge ved at gøre det?
Det problem har du ikke hvis selskabet ligger i UK.
Fordelen ved engelsk selskab uden for EU
Et engelsk selskab, kan du:
- Etablere uden krav om kapital
- Starte op uden momsregistrering, indtil du omsætter £ 85.000 årligt
- Udtage aktionærlån, der skal afregnes senest 9 måneder efter regnskabsår
- Beskytte navne på ejere og aktionærer af konkurrencemæssige årsager (nominee aftale)
- Bevare en begrænset regnskabsføring uden auditering – op til ca. 50M i omsætning
- Bevare det høje loft uden at skulle forsvare dig i banken, når det gælder 10.000 kroner
- Være til stede og udvikle din forretning i England, der nu er endnu mere attraktivt for alle virksomheder.
Der er flere fordele ved England. Lad CPIE Services hjælpe dig at etablere din virksomhed i England. Så leverer vi din adresse, passer dit lager, leverer dine varer og sikrer, at din forretning kører let og smertefrit. Mange ejere benytter også England til at komme videre ud i verden, så lad os få en skak om mulighederne.
LÆS MERE OM SAGEN – KILDE:
“EU-forslag om selskabsledelse sender chokbølger gennem direktionsgangene”, Berlingske, Feature, 1. sektion, søndag 2. maj 2021. s. 20.
ONLINE UDGAVE: Et »ekstremt vidtgående« forslag har sendt chokbølger gennem de største danske virksomheder: »Decideret skadeligt«
Hos CPIE Services følger vi naturligvis op, når der er en udvikling i sagen.