UKCA-mærket: Nye regler for mærkning af produkter i England

UKCA

UKCA-mærket er det nye britiske produktmærke, som er en pendant til CE-mærkningen i EU. Fra 1. januar 2023 bliver UKCA-mærkningen et krav i Storbritannien.

Som producent i Europa er alle vant til CE-mærkning – en ordning, der sikrer ansvarlighed og kontrol med fysiske produkter. Den europæiske CE-ordning har eksisteret siden 1993 og er etableret for at sikre de europæiske forbrugere.

Siden UK har forladt EU, er der kommet en ny ordning for de virksomheder, der i dag sælger produkter på det engelske marked og dem, der ønsker at gøre det i fremtiden.

Den nye engelske ordning hedder UKCA (United Kingdom Conformity Assessment) og er en pendant til CE-mærkningen i EU. Fra 1. januar 2023 skal visse varer være registreret med UKCA-mærkningen. Det vil med andre ord sige: Der er ikke meget tid tilbage. Det er derfor på høje tid at få tingene i orden for at være klar til 2023.

Hvad er UKCA, og hvad betyder det for dig?

  • UKCA-mærkning er baseret på de samme standarder som det europæiske CE-mærkning. Så hvis du har fysiske produkter med CE-mærkning, handler det ‘bare’ om at registrere produkterne i UK.
  • For en række produkter er der krav om, at der findes en lokal repræsentant for virksomheden, som har bopæl i UK. Det er specielt omkring produkter til medicinalbranchen (nedenstående link indeholder også information omkring den lokale repræsentant).
  • Som importør til UK skal virksomhederne gemme registreringen og dokumentationen i 10 år fra dagen, hvor produkterne er kommet på markedet.
  • Det er virksomhedernes ansvar at sikre, at de relevante offentlige organisationer løbende er informeret omkring de registrerede produkter, og at UKCA-mærkningen er placeret synligt på produkterne.

Vi står klar til at hjælpe dig med din UKCA-mærkning

Hos CPIE Services er vi allerede i fuld gang med at registrere lokale virksomheder for vores kunder, så virksomhederne er til stede i UK og er klar til at præsentere deres produkter med UKCA-mærket.

Hvis du har spørgsmål eller ønsker, at CPIE Services skal etablere jeres lokale afdeling med en lokal repræsentant, så kontakt os på 7044 4024, eller skriv til os på kontakt@cpieservices.dk

UKCA

UKCA-mærket (United Kingdom Conformity Assessed) er den nye britiske produktmærkning. Mærkningen skal bruges på visse varer, der markedsføres i England, Skotland og Wales fra januar 2023.

For yderligere information, kan du gå ind på den offentlig webside GOV.NU her

Relaterede indlæg