Opret dansk filial – og udnyt særlige fordele

Opret dansk filial til engelsk selskab - og udnyt fordelene

DANSK FILIAL? Har du et udenlandsk selskab, så kan du via en dansk filial operere i Danmark på lige vilkår med de danske aktie- og anpartsselskaber. En dansk filial får et dansk CVR-nummer, og du slipper samtidig for ulemperne ved at have et dansk selskab.

Fordelen ved en dansk filial er, at den ikke skal have aktie- eller anpartskapital. Filialen i Danmark er nemlig en integreret del af det udenlandske hovedselskab (Selskabslovens kap. 19). En betingelse er dog, at filialens formål skal være det samme som hovedselskabets.

Men hvem kan så drive virksomhed i Danmark gennem en filial?
Det er typisk udenlandske aktieselskaber, anpartsselskaber og kommanditaktieselskaber. Disse selskaber er netop organiseret på samme måde som danske selskaber.

Selskab i EU er mest fordelagtigt

Spørgsmålet er så fra hvilke lande man kan drive erhvervsvirksomhed gennem en filial i Danmark?
Svaret er ganske enkelt: Det kan man fra de lande, hvor danske selskaber har de samme muligheder. Det vil sige alle selskaber, der hører hjemme i EU, i EØS-landene samt USA, Estland eller Australien. Det er dog oftest mest fordelagtigt fra et selskab i EU (f.eks. et Ltd i England)

Selskaber fra øvrige lande skal først indsende en gensidighedserklæring.

Vær obs. på!

Når man opretter en filial i Danmark via et udenlandsk selskab skal det anmeldes til Erhvervsstyrelsen, før det er lovligt at drive virksomhed. Filialen skal føre bogholderi i overensstemmelse med den danske lovgivning, og bogholderiet indarbejdes derefter i hovedselskabets årsrapport i hjemlandet. Årsrapporten fra hovedselskabet skal offentliggøres gennem Erhvervsstyrelsen.

4 fordele ved en dansk filial

  1. Der kræves ingen indskudskapital af en dansk filial
  2. En filial er ikke skattepligtig i Danmark (medmindre virksomheden har et fast driftssted i Danmark, eller danske ansatte som kan indgå bindende aftaler på hovedselskabets vegne)
  3. Hvis virksomheden kun har en filial og ikke et fast driftssted, skal den ikke registreres som arbejdsgiver hos Told/Skat. En udenlandsk virksomhed skal derfor ikke trække A-skat, AM-bidrag eller SP-bidrag af løn til ansatte, der arbejder for virksomheden i Danmark
  4. Der er ingen krav om revisor i Danmark.

 

 

Relaterede indlæg

Overvejer I strategisk etablering i UK?

Overvejer I at etablere selskab og dermed være jeres egen distributør i England? Vores danske team er af og til i København - book et møde allerede nu...