Forretningsplan: 4 trin der virkelig kan skabe resultater

4 trin til en fantastisk forretningsplan

Hvis du vil oprette en forretningsplan, der virkelig skaber resultater, skal du følge 4 vigtige trin.

Du ved sandsynligvis allerede, at en forretningsplan kan være et godt aktiv for enhver virksomhed eller forretning – især hvis du lige er startet. Men har du nogensinde skrevet en før, og ved du, hvordan man opretter en ordentlig forretningsplan?

Herunder er de 4 trin til at oprette en fantastisk forretningsplan, der kan fungere for dig. Følg disse, mens du opretter din plan, og du vil få mere succes.

1. Invester tid og tanker i forretningsplanen

2. Afdæk hvem dine konkurrenter er

3. Tag din forretningsplan alvorligt

4. Lav grundig research

1. Invester tid og tanker i forretningsplanen

Første step er at sætte god tid af, og sørg for at sikre, at du har en succesrig forretningsplan, der fungerer og forklarer nøjagtigt, hvad din virksomhed laver, og hvordan du får den til at arbejde fremad.

Hvis du laver en forretningsplan eller forretningsprofil specifikt til en bank i forbindelse med en ny erhvervskonto, er det vigtigt, at du har fokus på følgende:

 1. Forventet årlig omsætning for år 1, år 2 og år 3
 2. Forventede budget på indtægter og udgifter i det første år
 3. Forventede månedlige/årlige transaktioner gennem kontoen
 4. Detaljer om dit virksomheds hovedaktiviteter og din forretningsmodel:
  – Hvordan tjener du pengene?
  – Hvordan leverer du?
  – Hvordan vil du udvikle din forretning?
 5. Antal ansatte og eventuelle partnere, du samarbejder med.
Afdæk dine konkurrenter
God research gør dig klar til at håndtere konkurrencen på markedet. Foto: Unsplash

2. Afdæk, hvem dine største konkurrenter er

Hvordan sammenlignes din virksomhed med konkurrenter? Hvad har du at tilbyde, som disse andre virksomheder ikke kan gøre?

Du skal sætte dig ind i forbrugerens tankegang og overveje, hvorfor de ønsker at bruge din virksomhed frem for en anden.

3. Tag din forretningsplan alvorligt

Det kan give dig reel indsigt i din virksomhed, markedet og din aktuelle viden om, hvor succesrig du kan og vil være. Din forretningsplan skal være brugbar og aktiv, og du skal ofte henvise til den, især i de tidlige stadier af din virksomhed.

4. Lav grundig research

Grundig research er afgørende. Hvis du ser på forretningsplanerne for nogle andre succesrige virksomheder, er du måske motiveret til at gøre et bedre job. Her kan du finde eksempler på de trin, du skal tage for at lave en god forretningsplan, der giver dig resultater, uanset om du gør det for at finde penge hos investorer eller långivere eller bare til dine eget forretningsbehov og egen målsætning.

 

Relaterede indlæg

Overvejer I strategisk etablering i UK?

Overvejer I at etablere selskab og dermed være jeres egen distributør i England? Vores danske team er af og til i København - book et møde allerede nu...