England et vigtigt eksportmarked for danske virksomheder

England - et vigtigt eksportmarked i fremtiden

Eksportmarked: Danskerne har godt fat i det engelske marked. Og det bliver kun vigtigere i fremtiden at være til stede i England, når Brexit træder i kraft. 

Ifølge Danmarks Statistik er 804 danske virksomheder til stede i England med samlet 91.700 ansatte.

England er således Danmarks fjerde største eksportmarked, og det er vigtigt at holde fast i denne vigtige forretning på omkring 100 milliarder danske kroner om året. Det er næsten 20 procent mere, end hvad England eksporterer til Danmark, hvilket giver Danmarks er positiv balance.

Grafikken her er fra Danmarks Statistik – læs mere her

England er et vigtigt eksportmarked for Danmark

Størst eksport fra Nord- og Midtjylland

Ifølge Danmarks Statistik, er det mest store virksomheder, som ses i billedet. Det er dog vigtigt at pointere, at det er de mellemstore virksomheder, der har den største eksportandel (38%) til England.

Virksomheder med størst eksport til England er placeret i Nordjylland og Midtjylland, mens virksomheder med størst import ligger i Københavnsområdet. Danske virksomheder har høj viden og gode produkter, og det har stor respekt i England.

Høst alle fordele ved Brexit

Med Brexit, der reelt starter om tre måneder, er det nu blevet endnu vigtigere for danske virksomheder at etablere sig i England. Vil du have en fod indenfor? Så bør du overveje at tage skridtet allerede nu. Hvis du ønsker at sælge på det engelske marked, bliver det nemlig kun nemmere for dig, hvis din virksomhed er til stede i England.

Politikere og myndigheder har lige nu meget fokus på at skabe nye arbejdspladser og støtte erhvervslivet, når Brexit træder i kraft. Vi ser derfor mange udspil på lempelser for erhvervslivet – f.eks. reducering af moms, fordelagtige muligheder for lån osv. – da man gerne vil skabe de bedste muligheder vilkår for vækst.

Mange danskere kigger mod England

CPIE Services har allerede hjulpet mange danskere og danske virksomheder med at etablere dig i Storbritannien. Og vi bliver særligt lige nu kontaktet af mange danskere, der ønsker at etablere sig og høste fordelene ved at være til stede i England i fremtiden.

Uanset COVID-19, karantæne og de aktuelle forhindringer er CPIE Service 100% til stede via chat, mail, Skype, telefon osv. Vi hjælper også gerne dig godt i gang og sikrer, at du får succes. Da vi har et dansk-engelsk team og er etableret i England har vi et stort netværk, som kan gavne dig og din forretning på det engelske marked.

Relaterede indlæg

Overvejer I strategisk etablering i UK?

Overvejer I at etablere selskab og dermed være jeres egen distributør i England? Vores danske team er af og til i København - book et møde allerede nu...