Tastimage driver den europæiske forretning fra UK

Q&A med direktør Lars Elm-Fich om strategi og selskabsstruktur

Med moderselskab i England leverer Tastimage slik og chokolade med logo til grossister i Nordeuropa og Skandinavien. Hør om Tastimages Unique Selling Points, og hvorfor moderselskabet ligger i England. Vi har talt med direktør Lars Elm-Fich.

Lars Elm-Fich, direktør, Tastimage

Lave priser på opkald i Europa, god internetforbindelse og Skype-møder. Det har aldrig været nemmere at drive forretning ud over landegrænser.

Lars Elm-Fich er danskeren og iværksætteren i udlandet, som igennem hele karrieren har arbejdet på tværs af landegrænser. Da vi kontakter ham fredag formiddag er det på en telefonforbindelse fra sin bopæl Frankrig.

Tidligere har adressen været England og Sverige. Lars Elm Fich har en lang karriere bag sig fra bl.a. Gartner, Meta Group og Giga Information Group/Forrester Research – tre af de største konsulentfirmaer på verdensplan med fokus på strategisk rådgivning. Han har bl.a. arbejdet som Europæisk Executive Vice President og har stor erfaring med at drive forretning på nye markeder.

I dag er fokus stadig Europa. Tastimage har base i England og leverer slik, bolcher, tyggegummi og chokolade med logo (private label produkter) til grossister i Nordeuropa og Skandinavien.

  • Men hvorfor har Tastimage placeret moderselskabet i England?
  • Hvordan hjælper CPIE Services med at opbygge den europæiske forretning?
  • Og hvilke råd har Lars Elm Fich til andre iværksættere?

6 vigtige spørgsmål til Lars Elm-Fich

Lars Elm-Fich svarer her på 6 vigtige spørgsmål om sin forretning og selskabsstrukturen.

1. Hvorfor stiftede I moderselskabet i England?

Vi stiftede det i England, fordi jeg på det tidspunkt boede i England og det gav mening i forhold til vores strategi.

Danmark er et fremragende marked, men vi vidste fra start, at vi ikke kan leve af at fokusere på Danmark alene. Markedet er et lille og lukket og i forhold til de grossister, vi sælger til, har det været helt afgørende med et europæisk udsyn. Så her var det nærliggende at stifte moderselskabet i England.

2. Hvad er ideen bag Tastimage?

Tastimage er logo-slik branchens svar på EasyJet. Vi ”flyver” kun på de populære destinationer. Det vil sige, vi producerer kun de produkter, der bliver købt. Til gengæld er Tastimage den suverænt billigste på markedet. Vi er et ”lavprisselskab” – dvs. engrovirksomhed – i branchen. Det har været strategien fra dag 1.

3. Hvad er jeres unique selling points?

Det er Best Price på bulk-produkter samt hurtig levering af små kvantiteter.

Vi har skullet finde vores niche i et marked, hvor konkurrenterne er voldsomt store. Det er engrosvirksomheder, som omsætter for en halv milliard. Nu kan vi mærke, at vi har fået godt fat.

Vi er de billigste i Europa på vores bulk-produkter – de produkter, som vi sælger absolut mest af. Og det vil vi blive ved med at være, så vi overvåger markedet hele tiden og tester i tide og utide.

”Vi har den bedste pris på markedet og kan levere små kvantiteter meget hurtigt. Derfor skiller vi os ud.”

– Lars Elm Fich, direktør Tastimage

Herudover har vi udviklet en produktionsmetode, som ingen andre har. Vi kan leverer meget små kvantiteter af udvalgte varer meget hurtigt – dvs. logoprodukter helt ned til 200 stk på 3-4 dage. Det er der ingen andre, der kan, og det giver os en fordel hos grossister, som får den type bestillinger fra kunderne.

Vi har udviklet produkt på produkt og har i dag en hel produktpalette, hvor vi kan levere produkterne i små mængder, så produkterne kan ligge hos 200 konferencegæster ugen efter.

Bolcher med logo til konferencer og møder. PR-foto: Tastimage

4. Hvordan har CPIE Services hjulpet med at opbygge den europæiske forretning?

CPIE Services har hjulpet os med hele vores engelske set-up. Det vil sige oprettelse af det engelske selskab og bankforbindelse. Især det sidste kan være rigtig problematisk at have med at gøre. Bankerne har jo massiv fokus på hvidvaskning, og det kan gøre processen meget tungt. Her har CPIE Services været en stor hjælp.

CPIE Services styrer også vores forretning på bogholderisiden. Det er vigtigt for os, at det bare kører, som det skal. Med et administrativt set-up kan vi fokusere på at producere og sælge. Det kører helt fantastisk.

Vi kører regnskabet på et Cloudbaseret system, så her kan de nemt trække data ud og levere til myndighederne i England.

Vi har også for nylig oprettet en dansk filial under moderselskabet. Her stod CPIE Services bl.a. for at få en dansk bank til den danske filial. Det fungerede fint. De sørgede for aftalerne osv. Det er slet ikke noget, jeg har brugt tid på.

Chokolade med logo. PR-foto: Tastimage

5. Hvilke fordele oplever I samarbejdet har for jer?

Noget af det, som virkelig kan være et mareridt, er myndigheders deadlines som skat og moms. Det skal bare spille. Får du det ikke klaret til tiden, er de over dig. Netop her er det fantastisk at have en samarbejdspartner, der bare sikrer, at alt kører, som det skal. Det skal vi slet ikke tænke på.

Hos CPIE Services taler de dansk. Det sætter jeg stor pris på. Jeg har arbejdet for amerikanske virksomheder hele mit liv og har boet i England i mange år, så jeg er vant til at tale engelsk dagligt, men det er stadig utrolig rart lige at kunne ringe til CPIE Services og lige tage snakken på dansk. Jeg er uden tvivl mere avanceret på mit modersmål – uagtet at jeg taler engelsk.

Som dansker oplever jeg, at englænderne er virkelig behagelige at kommunikere med. Alle myndigheder er så høflige og venlige. Det er faktisk kun en god oplevelse – og slet ikke noget man skal frygte.

6. Har du et godt råd til andre iværksættere?

Jeg har stiftet selskaber i over 10 europæiske lande hen over årene. Det er afsindig omfangsrigt og dyrt at gå den traditionelle, slagne vej gennem et stort revisionsselskab, som man jo gør, når man skal stifte nye selskaber for en stor koncern.

Skal jeg råde andre iværksættere til at starte op i England eller andre steder, så er det absolut formålstjenstlig at benytte nogen som CPIE Services. Der er ingen sammenligning i forhold til de store statsautoriserede på priserne. Hos CPIE Services koster det en tiendedel. Det ved jeg, fordi jeg har prøvet det.

”Der er ingen sammenligning i forhold til de store statsautoriserede på priserne. Hos CPIE Services koster det en tiendedel. Det ved jeg, fordi jeg har prøvet det.”

Lars Elm Fich, direktør

CPIE Services har en fornuftig omkostningsstruktur. Er man en mellemstor eller et lille dansk selskab så er det absolut attraktivt. Og det er en god idé at have en partner, som ved, hvad man har med at gøre. Hvert land har sine regler, som man skal kende for at navigere korrekt. Det kan hurtigt blive dyrt at ”spare den service væk” ved at gøre det selv.

Få mere viden om Tastimage, katalog og priser på Tastimage.com

Denne artikel er skrevet af journalist og kommunikationsrådgiver Mathilde Forstholm 

Relaterede indlæg