IVS stopper nu – men ikke i England

Iværksætterselskab - IVS - nu er det slut

Den 15. oktober stopper muligheden for at have et Iværksætterselskab (IVS). Nu skal der indskydes kapital på mindst 40.000 kroner. Hvis du allerede har et IVS, skal kapitalen være til stede nu.

Folketinget valgte i april 2018 at aflive iværksætterselskaberne (IVS) – eller det andre kalder enkroneselskaber – endeligt. Det får nu konsekvenser. Op mod 11.290 virksomheder havde pr. 8.10 2021 ikke omregistreret deres IVS til anpartsselskab (ApS). Det fremgår af tal fra PwC. Det er på trods af, at iværksætterselskaberne risikerer at blive sendt til tvangsopløsning ved skifteretten, hvis det ikke sker inden på fredag den 15. oktober.

Står du over for at skulle vækste forretningen i udlandet, eller planlægger du at gøre det inden for de nærmeste år, så er det oplagt at tage springet nu med et engelsk Limitid (Ltd). Der ligger et stort potentiale i England, og markedet er langt større. Samtidig slipper du for at skulle fremskaffe en kapital på 40.000 kroner og den nødvendige dokumentation.

Danmark har i øvrigt et af de højeste kapitalkrav i EU, når man skal stifte et ApS, mens der i England ikke er nogen krav om at have kapital. I England kan du derfor være i gang på ganske få dage.

5 fordele med Ltd i England

1) Det er intet kapitalkrav

Når der oprettes et selskab i England, har man intet krav om indskud af kapital. Ltd eller Limited er en standard selskabsform svarende til et ApS. Det betyder også, at det er helt op til virksomhedens ejere selv at indskyde kapital.

2) Nemt at etablere sig som dansker

Du kan nemt og hurtigt etablere et selskab i England med en filial i Danmark. Et Ltd gør det nemmere for dig at vækste på hele det engelsktalende marked. England er generelt et godt sted at starte op som dansker i udlandet, fordi vi har let ved at begå os sprogligt og socialt.

3) Begrænsede momskrav

Når det kommer til momsregnskab, er det meget mere enkelt i England end det, vi kender i Danmark. Der er nemlig ingen krav til, at du skal være momsregistreret, før du har en omsætning på mere end 735.000 kroner i England. Det giver dig to fordele: 1) Sælger du varer uden for England, skal du slet ikke foretage momsafregning. 2) Du kan sælge dine produkter for prisen plus moms – uden at skulle afregne for moms. Det giver ca. 20 procent højere indtjening og kan dække over opstarten og de ekstra omkostninger.

4) Frisk start

Hvis du ikke vil eller kan etablere selskab i Danmark, har du en god mulighed for at få en frisk start i England.

5) Ejerforhold er fordelagtige for dig

Med et engelsk selskab kan du selv bestemme, om du vil være registreret som ejer. Du kan også vælge at få andre f.eks. CPIE Services til at være ejer, delejer eller direktør (dvs. det vi kalder ’nominee’). Har du eksempelvis os som stedfortræder, kan vi etablere et Ltd på blot 24 timer og oprette en firmakonto i løbet af få uger. Vi etablerer en filial i Danmark og kan hjælpe dig med at ansøge om en bankkonto.

Er du en af de mange tusinde, som endnu ikke er kommet i mål med omregistrering af dit IVS, så kontakt os i dag. Tlf. +(45) 7044 4024 – vi sidder også klar på chatten.

 

 

Relaterede indlæg

Overvejer I strategisk etablering i UK?

Overvejer I at etablere selskab og dermed være jeres egen distributør i England? Vores danske team er af og til i København - book et møde allerede nu...