Holland, Brexit og nyt glædeligt lovforslag – velkommen til 2022

2022 Business England

Velkommen i 2022. Vi håber, at du får et forrygende år. Vi er klar til at tage springet ind i det nye år med gode nyheder om vores nye afdeling i Holland og et lovforslag, som er på vej, der helt sikkert vil glæde mange.

Et nyt år er for mange lig med nye muligheder, nyt håb og mål, vi gerne vil nå. Hos CPIE Services står vi klar til at hjælpe dig med dine drøm om at ekspandere og nå ud på nye markeder. Hver dag arbejder vores team i England på at etablere nye forbindelse og udvide vores netværk til glæde for dig.

CPIE Services hjælper virksomheder til Holland

I 2021 etablerede CPIE Services en afdeling i Holland. Flere i vores team har tidligere boet og lavet forretning i Holland. Vores gode forbindelse og nye aftaler førte til, at vi i sidste del af 2021 kunne etablere en lokal afdeling. Lige nu hjælper vores team de første kunder godt på vej til etablering af et salgsselskab i Holland. Det betyder, at deres engelske forretning er tilstede på deres nye marked i 2022. For andre er det deres engelske afdeling af forretningen i Holland, som er aktuel. Vi glæder os til at følge udviklingen for disse virksomheder det kommende år.

Brexit spændte ben i 2021 – men nu er mange godt på vej

Uanset hvilken type forretning du har, er det vigtigt at udvikle sig og tilrette sig markedsvilkårene. Brexit kom buldrende 1. januar 2021 og har været hårdt for mange små og mellemstore virksomheder i Europa. Året krævede mange omstillinger. Derfor har vi også knoklet ekstra hårdt for at støtte vores kunder med at finde vejen gennem junglen af nye love og regler. Et af de store hovedbrud har f.eks. været forsendelser ud og ind af EU. I løbet af året har vi heldigvis kunne hjælpe mange godt på vej. De er nu ved at få ro på de nye krav og vilkår, de skal operere under i fremtiden.

Vi forsøger altid at hjælpe så mange som muligt videre med deres forretning. Derfor er vi meget glade for vores kunders samarbejde og tiltro til os – også blandt de nye kunder, som har fundet vej til os for at få råd og vejledning til, hvordan de nu skulle agere. Tak til jer.

2022 Forretning i England

Ny aftale om mulighed for filial i Danmark på vej i 2022

Da Brexit trådte i kraft var det fra den ene dag til den anden kompliceret at etablere en filial af et engelsk firma i Danmark. På grund af en juridisk gensidighedsaftalen mellem landede i EU, var det muligt at have en dansk filial af et engelsk selskab.

Mange engelske virksomheder ønskede at etablere en filial i Danmark, da det var hurtigt og enkelt, og der var lave omkostninger til at registrere sig i Danmark med et CVR-nummer, så moms og skat kunne afregnes lokalt. Samtidig var den juridiske del af etableringen bibeholdt i England, hvilket gjorde det lettere og mere risikofrit at etablere sig. Men alt dette ophørte med Brexit.

Det er naturligvis et issue, som har fyldt meget for mange iværksættere, og som vi har drøftet en del. Gennem det seneste år har CPIE Services været i kontakt med Erhvervsstyrelsen og Companies House i England for at få en ny aftale på plads. Det har ført til mange e-mails og samtaler for at få genetableret en aftale mellem landene. Men nu ser det ud til at arbejdet har båret frugt, da der er reelle aktiviteter på vej.

Erhvervsstyrelsen har i november 2021 sendt et udkast til et lovforslag i høring, som forventes at blive fremsat i løbet af de kommende måneder. Forslaget går på, at der skal være en opdateret gensidighedserklæring, som kan træde i kraft fra den 1. januar 2023. Vi følger naturligt forløbet og håber, at det kommer på plads. Vi har mange kunder, der gerne vil i gang med at eksportere til Danmark og EU igen.

Relaterede indlæg