5 unikke fordele: Derfor bør du etablere selskab i UK

Hvis du sidder inde med en rigtig god idé, og du vil gerne gøre ideen til din levevej, så tænk dig godt om, inden du etablerer et selskab.

Danmark er kendt for en positiv forretningskultur. Det er rimeligt enkelt at oprette eller købe et selskab, så snart ideen og forretningsplanen er på plads. Hvis selskabet skal benyttes i forbindelse med en eksisterende forretning af personer, der i forvejen er selvstændige, er der ikke mange ben i etableringen. Men har man fået en god idé og har masser af gå-på-mod, så bør man tænke sig godt om, inden man etablerer en nystartet virksomhed. Det sker ofte at en idé kan sælges i meget større omfang i verden end bare i Danmark, og derfor kan det være godt at tænke over selskabskonstruktionen helt fra start.

Hvis du skaber en virksomhed i Danmark med din idé registreret i selskabet, så tilhører din IP (interllectual property)dit danske selskab. Hvis du ser en pludselig mulighed for at tjene rigtig mange penge ved at flytte selskabet (og måske dig selv) til udlandet, så kan det koste dig mange ekstra skattekroner i form af en ”havelåge beskatning”, som mange kalder skatten ved fraflytning. Det er derfor essentielt, at du undersøger det nærmere, inden du etablerer selskabet.

Hvilken type forretning vil du etablere?

Før etableringen er det fornuftigt at tænke nærmere omkring, hvilken type virksomhed du ønsker at skabe. Her tænker vi ikke på, om det skal være et aktieselskab, et anpartsselskab eller andre konstruktioner, men snarere hvad virksomheden skal beskæftige med? Det kan være afgørende for din fremtidige forretning og indtjening, at din virksomhedskonstruktion er tilpasset dine mål og ønsker.

Hvis du har en fantastisk idé omkring et produkt, og du gerne vil gøre din opfindelse til din levevej, så er selskabskonstruktionen anderledes, end hvis du har en butik, hvor du sælger dine lokale services.

Den lokale butik fungerer sikkert ganske fint, hvis den er registreret som en enkeltmandsvirksomhed, personligt ejet mindre virksomhed (PMV), eller hvis I er flere personer, så I kan starte med et Interessentskab (I/S). Der er naturligvis også muligheden for at etablere et Iværksætterselskab, anpartsselskab, aktieselskab eller partnerselskab. Disse selskaber kræver dog indskud, men så hæfter ejerne også kun for indskudskapitalen.

5 fordele ved et Engelsk selskab

Hvis det er første gang, du skal registrere en virksomhed med dit produkt eller din gode ide, kan det betale sig, at du bruger noget tid og nogle tanker på, hvordan du håndterer det optimalt. Ellers kan du i fremtiden sidde med en rigtig god forretningsidé og være låst fast i den videre udvikling. Hvis du i dag har en eller flere virksomheder og ønsker at etablere dig yderligere i udlandet med et eller flere selskaber, er det stadig vigtigt at gøre det på den optimale måde for at sikre dine værdier. Vi har kigget på fordelene ved et engelsk selskab:

1. Placer IP i England – undgå fraflytningsskat
Hvis du etablerer et selskab (Ltd.) i England kan du placere dit IP i dette selskab, og kan helt undgå skat ved fraflytning, når din forretning vokser ud over landegrænsen

2. Træk udviklingsomkostningerne fra
Hvis du udvikler din idé eller dit produkt videre i England, så har du mulighed for at trække udviklingsomkostningerne fra med 150 procent i det engelske årsregnskab. Der er meget stor udvikling af produkter og patenter i England, og der er stor interesse i at skabe globale succeser.

3. Arbejd normalt med filial i Danmark
Hvis du så etablerer en filial i Danmark via dit engelske selskab, kan du arbejde normalt med din forretning i Danmark, så længe det er registreret i Erhvervsstyrelsen. Du skal dog kun levere årsregnskab i England, og det er en væsentlig lettere procedure end i Danmark.

4. Offshore holdingselskab giver flere fordele
Det er desuden en normal forretningspraksis i England at have et holdingselskab på en offshore-adresse, der så igen leverer adgangen til dit produkt til dine andre selskaber eller forretningspartnere rundt omkring i verden. På den måde har du 100 procent styr på dit IP, og beskatningen er placeret, hvor dit eller dine selskaber er operative, og hvor du ønsker at bo. Husk på, at der ikke er skat på kapitalgevinst i de fleste offshore-lande, så mange indehavere af ejendomme og aktier benytter gerne denne konstruktion.

5. Fuldt fradrag på lønninger
Der er fuldt fradrag for alle lønninger i England, så dit ”mergers and acquisition” team burde ligge i et engelsk selskab sammen med din udviklingsafdeling.

Relaterede indlæg

Overvejer I strategisk etablering i UK?

Overvejer I at etablere selskab og dermed være jeres egen distributør i England? Vores danske team er af og til i København - book et møde allerede nu...